ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Chinezii suspendă zborurile comerciale către Coreea de Nord

12:00 | 15.04.2017 Categorie: Externe

Beijung, 15 apr. /MOLDPRES/.Compania aeriană de stat chineză Air China îşi va suspenda începînd de luni zborurile către Coreea de Nord, a anunţat vineri televiziunea publică chineză CCTV, în timp ce creşte tensiunea provocată de aşteptarea unui nou test nuclear al Phenianului, care ar putea fi urmat de represalii militare din partea SUA, transmite AFP, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES. 

Autorităţile chineze au avertizat anterior că ''un conflict ar putea izbucni în orice moment'' în Coreea de Nord, ţară care pare să pregătească un nou experiment nuclear. 

După ce armata nord-coreeană a efectuat noi teste cu rachete, Washingtonul a deplasat în regiune o flotilă militară, inclusiv un portavion. Un responsabil al Pentagonului a declarat că SUA îşi evaluează opţiunile militare pentru a riposta la continuarea programului de înarmare nord-coreean. 

"Coreea de Nord este o problemă. Problema va fi rezolvată", a răspuns joi preşedintele SUA, Donald Trump, la o întrebare privind mesajul său către Phenian. 

În replică, Phenianul a ameninţat că armata nord-coreeană va "devasta fără milă" SUA în cazul în care Washingtonul va decide să lanseze un atac împotriva sa.

 

 

/Editor M.Cucu/

 

img17002886

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!