ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pompierii şi salvatorii au intervenit în Noaptea Învierii în zeci de situaţii de risc

12:10 | 16.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. În Noaptea Învierii, angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au lucrat într-un regim sporit. Ei au intervenit la lichidarea mai multor situaţii de risc. Astfel, conform datelor operative, în ultimele 24 de ore, salvatorii au intervenit în 59 de situații, reușind lichidarea a 7 incendii, informează MOLDPRES.

În acelaşi timp, paramedicii și medicii Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare au acordat primul ajutor calificat pentru 20 de persoane aflate în situații de risc. De ajutorul SMURD au avut nevoie oameni din raioanele Bălți Fălești și Cahul.

Intervenția angajaților Serviciului Salvatori și Pompieri a fost necesară și la deblocarea ușilor pentru a ajuta oamenii care s-au pomenit închiși în propriile locuințe. Totodată, pompierii au fost solicitați în 16 cazuri pentru localizarea focarelor de vegetație, care riscau să cuprindă spații extinse.

Angajații Serviciului Situații Excepționale al MAI au asigurat securitatea antiincendiară în prejma Catedralei Nașterea Domnului din municipiul Chișinău, unde un echipaj de pompieri a vegheat ca focul deschis să nu provoace incendii.

Conform informațiilor Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, de Noaptea Învierii, la datorie au fost peste 500 de salvatori și pompieri cu 100 autospeciale de intervenție. În municipiul Chișinău securitatea antiincendiară a fost vegheată de 70 de ofițeri și subofițeri cu 12 unități de tehnică. Serviciul Situații Excepționale îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să apeleze de urgență la telefonul 901 în cazul în care se pomenesc într-o situație de risc.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img17002895

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!