ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Turcia a prelungit cu trei luni starea de urgență

09:02 | 18.04.2017 Categorie: Externe

Ankara, 18 apr. /MOLDPRES/.Consiliul turc de Securitate Națională, condus de președintele Recep Tayyip Erdogan, s-a pronunțat luni pentru o nouă prelungire cu trei luni a stării de urgență în vigoare după puciul eșuat din iulie, a informat canalul de televiziune NTC, citat de AFP,  Reuters, AGERPRES şi MOLDPRES.

Decizia a fost luată cu două zile înainte ca măsura să expire, la o zi după victoria "da" la referendumul privind extinderea prerogativelor președintelui Erdogan.

"Pentru asigurarea continuității măsurilor de protejare a democrației, principiilor statului de drept, precum și a drepturilor și libertăților, s-a hotărît să se recomande extinderea stării de urgență", a informat Consiliul de Securitate într-un comunicat.

Starea de urgență a mai fost prelungită de două ori, în octombrie și ianuarie, după ce a fost promulgată pe 20 iulie, la cinci zile după tentativa de puci.

Decizia urma să fie validată luni seară într-o ședință a consiliului de miniștri.

Peste 47.000 de persoane au fost arestate în bază stării de urgență, iar zeci de mii de angajați din sectorul bugetar și-au pierdut locul de muncă, fapt ce a provocat critici aspre din partea Occidentului.

Duminică, referendumul privind extinderea prerogativelor prezidențiale a fost aprobat de circa 51% din voturi, potrivit rezultatelor neoficiale.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17002902

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!