ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Donald Trump l-a felicitat pe Erdogan pentru victoria în referendumul constituţional

09:30 | 18.04.2017 Categorie: Externe

Washington, 18 apr. /MOLDPRES/.Președintele american, Donald Trump, i-a telefonat luni omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru a-l felicita la o zi după victoria acestuia la referendumul privind extinderea prerogativelor şefului statului, a informat agentia de stat turca Anadaolu, citata de AFP, MEDIAFAX şi MOLDPRES.

Chiar dacă referendumul a fost puternic contestat de opoziția turcă, iar observatorii internaționali au diferite temeri în această privință, Trump l-a sunat pe președintele turc la cîteva ore după obținerea victoriei.

Mesajul lui Trump abordează un ton diferit față de comunicatul emis luni de departamentul de stat din SUA, prin care Erdpgan era somat să respecte drepturile fundamentale ale cetățenilor, menționînd totodată dezechilibrul din campania electorală, precum și neregulile din ziua votului.

Potrivit unei stenograme de la Casa Albă, cei doi lideri au discutat despre evenimentele recente din Siria, răspunsul SUA la atacul chimic din Siria și au căzut de acord asupra importanței ca președintele Bashar al-Assad să fie tras la răspundere.

Potrivit rezultatelor anunţate după numărarea a 99,96% din voturi, 24,3 milioane de cetăţenii turci (51,22%) s-au pronunţat în favoarea sistemului prezidenţial, iar 23,1 milioane (48,78%) împotrivă, relatează agenţia de ştiri Anadolu.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17002904

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!