ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Antreprenori locali au fost pregătiţi pentru activitate în Incubatorul de afaceri din Cahul

10:28 | 18.04.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/.  Peste 30 de potenţiali rezidenţi ai viitorului Incubator de afaceri de la Cahul au fost instruiţi pe parcursul săptămînii trecute cum să-şi iniţieze şi dezvolte un business. Sesiunea a fost desfăşurată de Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), transmite MOLDPRES.

Beneficiarii cursurilor de instruire au fost familiarizaţi cu programele de stat de susţinere şi dezvoltare a afacerilor, cu avantajele oferite de statutul de rezident al Incubatorului de afaceri. De asemenea, potenţialii antreprenori au aflat despre spaţiul pentru activitate, suport şi asistenţă profesională, tehnică, administrativă şi de consultanţă etc.

Cel de-al 10-lea Incubator de afaceri din R. Moldova urmează să fie deschis în orașul Cahul, în mai curent. Acesta va permite rezidenților să lanseze, să dezvolte sau să  impulsioneze afaceri, să creeze noi locuri de muncă și să dezvolte potențialul economic local. Incubatorul de afaceri din Cahul a fost creat de către ODIMM în colaborare cu autorităţile publice locale, în baza Matricei de politici pentru Programul de suport sectorial ”Stimularea economică în zonele rurale", finanţat de Uniunea Europeană. 

În ultimii opt ani, în ţara noastră au fost deschise  Incubatoare de afaceri în raioanele Soroca, Ştefan Vodă, Leova, Rezina, Sîngerei, Dubăsari, Ceadîr-Lunga, Cimișlia şi Nisporeni. Deschiderea Incubatoarelor de afaceri reprezintă una dintre prioritățile Guvernului de creare a infrastructurii de suport antreprenorial pentru necesităţile mediului de afaceri, în special din zonele rurale. 

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17002905

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!