ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mike Pence reasigură Japonia de angajamentul SUA în faţa ameninţării nord-coreene

10:50 | 18.04.2017 Categorie: Externe

Washington, 18 apr. /MOLDPRES/.Mike Pence, vicepreşedintele american, a reasigurat Japonia în privinţa angajamentului SUA de a se opune ambiţiilor nucleare şi balistice ale Coreei de Nord, după ce a avertizat că atacurile forţelor americane din Siria şi Afganistan demonstrează puterea acestei hotărîri, informează Reuters, preluată de MEDIAFAX şi MOLDPRES.

Pence a sosit în Toko, după o vizită în Coreea de Sud, unde i-a asigurat pe liderii de la Seul în privinţa alianţei de nestrăvilit cu SUA.

Acesta a avertizat de asemenea Coreea de Nord, ce a condus o serie de teste nucleare şi balistice, în pofida avertizărilor.

Coreea de Nord ameninţă în mod regulat Japonia, Coreea de Sud şi SUA. 

Armata nord-coreeană a încercat duminică dimineaţă, fără succes, să lanseze o rachetă, dintr-un poligon situat pe coasta de est a ţării.

Regimul  de la Phenian nu ar trebui să nu pună la încercare determinarea preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump şi nici tăria forţelor armate americane din regiune, a declarat anterior vicepreşedintele Mike Pence, aflat într-o vizită oficială în Coreea de Sud.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17002906

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!