ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

"Atac cu acid" într-un club londonez, în care au fost rănite 12 persoane, provocat de o dispută

11:40 | 18.04.2017 Categorie: Externe

Londra, 18 apr. /MOLDPRES/.Cel puțin 12 persoane au suferit arsuri în urma pulverizării unui presupus "acid puternic" într-un club din estul Londrei, unde circa 600 de clienți au fost evacuați, a indicat poliția locală, citată marți de Xinhua, DPA, AGERPRES şi MOLDPRES.

Potrivit poliției, un bărbat a aruncat cu acid în direcția a doi bărbați în urma unei dispute între două grupuri în interiorul clubului de noapte. Incidentul a avut loc luni, în jurul orei locale 01:10 (00:10 GMT), iar 10 persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri. Doi tineri de 20 de ani continuă să fie în stare gravă, dar stabilă, a declarat poliția metropolitană.

Un purtător de cuvînt al serviciului de pompieri din Londra (London Fire Brigade — LFB) a declarat că o "substanță necunoscută corozivă puternică" a fost aruncată în interiorul clubului Mangle E8 în Dalston.

"A fost identificată printr-un test de măsurare a PH—ului ca o substanță acidă puternică", a spus el.

Un purtător de cuvînt al Scotland Yard declarase anterior că persoanele rănite au primit îngrijiri pentru arsuri minore și că rănile lor nu le pun în pericol viața.

Poliția anchetează în continuare cauzele incidentului, dar a exclus ca atacul să aibă legătură cu grupări criminale. Scotland Yard a anunțat că nu a făcut deocamdată nicio arestare.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!