ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prezidenţiale/ Franţa: Macron conduce în faţa candidatei de extrema-dreaptă Marine Le Pen; Fillon, al treilea

12:30 | 18.04.2017 Categorie: Externe

Paris, 18 apr. /MOLDPRES/.Cu șase zile înainte de primul tur de scrutin, fostul ministru al economiei, Emmanuel Macron, realizează cel mai bun scor într-un nou sondaj, cu 24% din intențiile de vot, cîștigînd o jumătate de punct față de ancheta precedentă Elabe, dată publicității la 13 aprilie, relata duminică RTL. Președinta Frontului Național, Marine Le Pen, este creditată cu 23% din intențiile de vot, progresînd și ea cu 0,5 puncte, potrivit acestui sondaj realizat pentru BFMTV și Express, scrie AGERPRES, preluată de MOLDPRES.

Candidatul dreptei François Fillon ar fi exclus din turul doi cu 19,5% din voturi (-0,5 puncte), situîndu-se în fața lui Jean-Luc Mélenchon (stînga), care ar obține 18% (-0,5). Cu mult în urmă, socialistul Benoît Hamon continuă să scadă, înregistrînd 8% din intențiile de vot, în minus cu un punct față de precedenta anchetă.

În al doilea tur, preconizat pentru 7 mai, Emmanuel Macron ar cîștiga cu 62% din voturi, devansînd-o astfel pe Marine Le Pen, care ar obține — conform estimărilor — 38%.

Un procent de 22% dintre persoanele chestionate nu și-au exprimat intenția de a merge la vot. Circa 68% dintre cei intervievați au declarat că sînt siguri că se vor prezenta la urne în data de 23 aprilie, o creștere de un procent față de sondajul precedent (63%), în timp ce rata abținerii se anunță ridicată, la fel ca nivelul alegătorilor indeciși.

Cu toate acestea, conform sondajului actual, 73% din alegători spun că sînt acum siguri pe cine îl vor vota.

Acest sondaj a fost realizat online în zilele de 16 și 17 aprilie pe un eșantion de 1.438 de persoane înscrise pe listele electorale, în conformitate cu metoda cotelor.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17002912

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!