ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe a participat la inaugurarea unei întruniri în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare a UE

18:25 | 18.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene a participat astăzi la ceremonia de inaugurare a cursului de reflecţie în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună a UE (PSAC), relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE. 

Acest curs reprezintă cel de-al treilea modul din cadrul instruirilor în domeniul PSAC şi al doilea desfăşurat la Chişinău, fiind organizat de către MAEIE şi Ministerul Apărării, în parteneriat cu Colegiul European de Securitate şi Apărare al UE şi Serviciul European de Acţiune Externă al UE, precum şi cu sprijinul Ministerului Apărării şi Sporturilor al Austriei şi Ministerului Apărării Naţionale al Lituaniei.

Şeful diplomaţiei moldovene a subliniat importanţa cooperării cu Uniunea Europeană în domeniul securităţii şi apărării în contextul apropierii relaţiilor dintre Republica Moldova şi UE, inclusiv în cadrul platformei de discuţii şi analize oferite de PSAC.

Ministrul Andrei Galbur a menţionat receptivitatea R. Moldova de a participa la misiunile UE de gestionare a crizelor, care contribuie inclusiv la consolidarea capacităţilor noastre instituţionale în domeniile de securitate şi apărare.

În marja seminarului, care va avea loc în perioada 18-21 aprilie, va fi organizată şi o reuniune a absolvenţilor cursurilor de instruire în domeniul PSAC, ce va întruni peste 60 de reprezentanţi ai autorităţilor naţionale din domeniul securităţii şi apărării.

img17002927

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!