ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Administratorii unei firme au fost arestați pentru deturnarea fondurilor caritabile pentru o casă de copii

09:24 | 19.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Vicedirectorul şi administratorul unei firme de construcţii din oraşul Hînceşti au fost arestaţi pentru 30 de zile pentru comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, temei pentru iniţierea procesului penal a servit adresarea preşedintelui Asociaţiei italiene de caritate „Activ Hilfe Fur Kinder”, potrivit căruia suspecții ar fi însuşit peste 52 mii de euro - bani alocaţi pentru lucrările de construcţie a unui Centru de reabilitare cu sală sportivă şi bazin pentru Casa internat pentru copii cu deficienţe mintale din Hînceşti.

Ulterior, procurorii au stabilit că, în perioada anilor 2011 – 2012, administratorii firmei de construcţie (tată şi fiu) au încheiat cu fundaţia italiană de caritate două contracte prin care urmau să execute lucrările de construcţie pînă pe 1 august 2013.

Totodată, sub pretextul imposibilităţii de a finaliza lucrările din cauza insuficienţei financiare, învinuiţii au prezentat finanţatorului date incorecte privind costurile lucrărilor efectuate şi a cheltuielilor suportate, primind în total 230 mii de euro. În realitate, însă, aceştia au executat lucrări de construcţie în sumă de peste 177 mii de euro, restul -  aproximativ 52 mii de euro, i-au însuşit în scopuri personale, prejudiciind fundaţia în proporţii deosebit de mari. Pînă în prezent, învinuiţii nu şi-au onorat obligaţiile contractuale.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă pînă la 15 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate de pînă la cinci ani.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!