ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Europeană: ''Adevăratele'' negocieri privind Brexit-ul vor începe după alegerile anticipate din Marea Britanie

15:21 | 19.04.2017 Categorie: Externe

Bruxelles, 19 apr. /MOLDPRES/. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, consideră că ''adevăratele negocieri'' între Uniunea Europeană și Marea Britanie pe tema Brexit-ului vor începe doar după alegerile anticipate din Marea Britanie din 8 iunie, a declarat miercuri un purtător de cuvînt al executivului european, transmite Reuters, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

Acesta a declarat că Juncker și șefa executivului britanic, Theresa May, au avut o convorbire telefonică marți seară, după anunțul făcut de May că intenționează să organizeze alegeri anticipate în iunie.

''Ca urmare a convorbirii lor telefonice, președintele consideră că adevăratele negocieri politice asupra Articolului 50 cu Marea Britanie vor începe după alegerile prevăzute să aibă loc la 8 iunie'', a declarat sursa citată, referindu-se la articolul din tratatul de la Lisabona care reglementează ieșirea unui stat membru din blocul comunitar.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!