ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de joi, 20 aprilie 2017

07:43 | 20.04.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Cancelaria de Stat, în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și cu suportul Agenției Austriece pentru Dezvoltare, organizează cea de-a treia ediție a Conferinței naționale cu genericul „Cooperarea transfrontalieră: beneficiile frontierelor comune pentru anii 2014-2020”.

Ora 10.00, Palatul Republicii, str. Maria Cebotari, 16.

***

Curtea de Conturi va prezenta Raportul de activitate pentru anul 2016.

Ora 10.30, CCRM, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 69.

***

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Problemele aflate în atenția Avocatului pentru drepturile copilului în primul an de activitate. Constatările privind situația în domeniu și obiectivele stabilite pe termen scurt”.

Ora 10.00, Agenţia IPN.

***

Ziariștii sînt invitați la conferința de presă susținută de Maia Sandu, președintele PAS, Nicolae Roșca, membru în Biroul Permanent Național, și Sergiu Litvinenco, jurist, cu titlul: „Sistemul electoral actual trebuie îmbunătățit, nu schimbat. Politicienii corupți trebuie să plece.”

Ora 12:00, sediul PAS, str. A. Mateevici 31.

***

Platforma Demnitate şi Adevăr invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Există oare luptă cu corupţia în procesul acordării subvenţiilor în agricultură?”.

Ora 11.00, Agenţia IPN.

***

Oficiul Național al Viei și Vinului și Proiectul de Competitivitate din Moldova invită ziariștii la Avanpremiera celei de-a XII-a ediții a Vernisajului Vinului.

Ora 17.00, Rozmarin Cafe, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 202, blocul A, Kentford.

***

În Divizionul de Artilerie, dislocat în garnizoana Ungheni, se va desfășura ceremonia dedicată aniversării a XXV-a a creării unităţii. 

Ora 10.30, or. Ungheni, strada Naţională 4, Divizionul de Artilerie.

***

La Academia de Științe a Moldovei va avea loc lansarea culegerii de articole și reproduceri ale operei regretatului Mihail Grecu, consacrată centenarului de la nașterea maestrului.

Ora 14.00, Sala Mică a AȘM, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 1.

***

Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale „Viitorul” invită la lansarea a trei Policy Briefuri: Aspecte critice la delimitarea liniei administrative cu regiunea transnistreană, Securitatea din regiune și Situația presei din stînga Nistrului.

Ora 11.00, IDIS Viitorul, et. 2, str. Iacob Hîncu 10/1.

***

Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în colaborare cu Liga bibliotecarilor din R. Moldova „Alexe Rău”, organizează de Ziua mondială a cărții și a drepturilor de autor și Ziua bibliotecarului, Gala laureaților premiilor naționale GALEX.

Ora 12.00, Biblioteca Națională, str. 31 August, 78 A.

***

Presa este invitată la  festivitatea de premiere a cîștigătorilor Turneului Naţional la șah "Turnul alb" între echipe şcolare.    

Ora 16.00, Clubul republican de șah și joc de dame.                                                

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!