ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Egiptul a primit primul submarin militar din Germania

09:32 | 20.04.2017 Categorie: Externe

Cairo, 20 apr. /MOLDPRES/. Egiptul a primit miercuri primul dintr-o serie de patru submarine militare germane de înaltă tehnologie, a informat ziarul de stat Al-Ahram în versiunea online, citat de Xinhua, AGERPRES şi MOLDPRES.

Marina militară egipteană a arborat drapelul național pe submarinul de tip 209/1400 construit de ThyssenKrupp, care va apăra apele teritoriale ale Egiptului.

Submarinul sosit miercuri la baza navală Ras El-Tin din Alexandria mai fusese predat o dată Egiptului, în cadru festiv, în Germania, în decembrie anul trecut. El a navigat din portul german Kiel la sfîrșitul lui martie.

Dintre caracteristicile tehnice ale submarinului, sursa citată menționează autonomia de 11.000 de mile marine și viteza maximă de 21,5 noduri. El poate lansa rachete și torpile. Marina militară a efectuat deja, marți, exerciții pentru a asigura capacitatea navei de a se alătura flotei egiptene.

Xinhua menționează că Egiptul a semnat în ultimii ani contracte de achiziții de armament în valoare de miliarde de dolari, cu mai multe state europene.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17002957

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!