ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul organizează concursul pentru suplinirea funcției vacante de judecător la Curtea Constituțională

09:58 | 20.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Executivul desfăşoară, în perioada 20-27 aprilie,  concursul pentru suplinirea funcției de judecător la Curtea Constituțională, devenită vacantă pe 14 aprilie, odată cu expirarea mandatului de judecător al Curții Constituționale al unuia dintre cei doi membri desemnaţi de Guvern, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

Desfășurarea concursului, precum şi activitatea Comisiei de selectare a candidatului sînt reglementate de prevederile Constituţiei Republicii Moldova, ale Legii cu privire la Curtea Constituțională și ale Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a concursului pentru suplinirea funcției de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului, aprobat prin Dispoziția Executivului din 14 aprilie 2017. 

Printre condiţiile şi cerinţele faţă de candidaţi se numără: reputație ireproșabilă, cunoștințe în domeniul sistemului juridic național şi al dreptului internațional public, precum și experiență în domeniul juridic. 

Dosarul, sigilat în plic, se depune personal, sub semnătură, la sediul Cancelariei de Stat (mun. Chişinău, Piața Marii Adunări Naționale, nr. 1, bir. 550). Dosarele sînt recepţionate începînd cu data de 20 aprilie 2017, ora 11.00, pînă la data de 27 aprilie 2017, ora 17.00. Dosarele incomplete sau depuse după expirarea datei-limită nu vor fi examinate. 

Mai multe informaţii despre concurs pot fi găsite accesînd linkul: http://gov.md/sites/default/files/document/attachments/anunt.pdf

img17002960

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!