ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O bancă din Atena a fost ținta unui atac cu bombă

12:29 | 20.04.2017 Categorie: Externe

Atena, 20 apr. /MOLDPRES/. Un atentat cu bombă a avariat miercuri seara o filială a băncii elene Eurobank în plin centrul Atenei, informează AFP, citînd o sursă polițienească, scrie AGERPRES, preluată de MOLDPRES.

Un individ neindentificat avertizase despre iminența exploziei printr-un apel telefonic adresat site-ului de informații Zugla și poliția încercuise zona respectivă.

Dispozitivul exploziv, plasat într-un rucsac la intrarea în agenție, a fost detonat la puțin timp după ora locală 22:30 (19:30 GMT) după 35 de minute de la apelul telefonic, avariind clădirea și imobile din apropiere, potrivit aceleiași surse.

Atentatele, fără victime, care vizează ținte economice, politice și diplomatice sînt obișnuite în Grecia de cîțiva ani, fiind atribuite de către poliție grupurilor de extremă stîngă și anarhiste.

Ele sînt adesea revendicate în numele organizațiilor acestor mișcări, în pofida arestării și condamnării la închisoarea a numeroși militanți.

În aprilie 2014, Banca Greciei a fost ținta unei explozii, revendicate de grupul Lupta revoluționară a cărei conducători execută în prezent pedepse grele cu închisoarea.

 

 

/Editor M.Cucu/