ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Janos Lazar: Ungaria vrea schimbări în UE, nu să părăsească forul comunitar

14:10 | 20.04.2017 Categorie: Externe

Budapesta, 20 apr. /MOLDPRES/. Ungaria nu intenționează să părăsească Uniunea Europeană, dar dorește schimbări structurale astfel încît toți membrii acesteia să prospere, a declarat joi Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, transmite MTI, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Într-o intervenție în cadrul Forumului oamenilor de afaceri ungari (HBLF), Lazar a spus că ieșirea Marii Britanii din UE este o 'greșeală istorică', dar a estimat că această evoluție ar putea deschide noi căi spre modificările structurale ale procesului de integrare europeană.

Ungaria și celelalte membre ale Grupului de la Vișegrad (Polonia, Cehia și Slovacia) susțin că acest lucru trebuie făcut simultan cu urmărirea intereselor naționale, a adăugat oficialul ungar, care a precizat că abordarea socialiștilor europeni de a adînci integrarea europeană pentru a menține competitivitatea este contrară intereselor Budapestei.

Recent, premierul ungar Viktor Orban a declarat că, spre deosebire de britanici, Ungaria rămîne în Uniunea Europeană.

"Spre deosebire de britanici, noi rămînem în Uniunea Europeană. Noi nu sîntem o insulă; țara noastră și viețile noastre sînt parte a Europei. Acesta este locul nostru. Soarta noastră este legată de cea a altor țări de pe continent. Văd o singură posibilitate și aceea este reformarea modului în care funcționează Uniunea Europeană", a declarat Orban în cadrul unui interviu publicat sîmbătă de Magyar Idok.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!