ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artişti din R. Moldova participă la Jocurile Delfice pentru tineret ale CSI

19:14 | 20.04.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Interpreţi din R. Moldova participă la cea de-a douăsprezecea ediţie a Jocurilor Delfice  pentru tineret ale ţărilor CSI, care se desfăşoară la Ekaterinburg, Federaţia Rusă în perioada 19-26 aprilie, relatează MOLDPRES.

Concomitent, aici sînt organizate Jocurile Delfice ale Rusiei, ediția a 16-a, și Festivalul Delfic de tineret EuroAsia.

Solicitat de MOLDPRES, secretarul general al Comisiei Naţionale pentru UNESCO a R. Moldova, compozitorul Constantin Rusnac, preşedintele Comitetului Naţional Delfic a menţionat că în total, evenimentul întruneşte circa 2400 de participanţi (concurenți, juriu, oaspeți, maeștri de concert etc.). Echipa Moldovei  este formată din 18 persoane și cinci membri ai juriului.

Festivalul s-a deschis cu un concert la care au participat laureați ai Jocurilor Delfice precedente.  În cadrul concertului, a fost interpretat imnul Jocurilor Delfice, autor Constantin Rusnac și Ludmila Sobietsky, de către Corul unit al Tehnicumului muzical „P. I. Ceaikovski” din Ekaterinburg, Corul Colegiului coral de băieți din Ural, Corul Colegiului de arte din orașul Azbest, Corul unit de studenți al Universității federale din Ural şi de către alte colective corale. Imnul a fost interpretat în limbile română și rusă.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img17002980

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!