ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Transportul public din municipiul Chișinău este blocat din cauza ninsorilor puternice

09:22 | 21.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 21 apr. /MOLDPRES/. Transportul public din municipiul Chișinău este blocat din cauza arborilor prăbușiți, precum și a stratului de zăpadă semnificativ. Anunțul a fost făcut în dimineața de astăzi de către primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, pe o rețea de socializare, informează MOLDPRES.

Potrivit edilului, troleibuzele nu pot ieși la linie și au rămas blocate, iar autobuzele nu au putut ajunge în suburbiile municipiului. „Situația excepțională se extinde pe întreg municipiul Chișinău. Decizia ca maturii și copiii să rămînă acasă a fost confirmată și de Departamentul Situații Excepționale. Nu vă expuneți riscului de a circula prin oraș. Serviciile vor acționa în ordine pentru înlăturarea arborilor prăbușiți, deblocarea principalelor artere, reconectarea la rețeaua electrică și restabilirea circulației transportului public”, a scris Chirtoacă.

Primarul general a mai precizat că pe parcursul acestei nopți au fost doborîți încă 400-500 de copaci. Astfel, numărul arborilor căzuți pe parcursul zilei de ieri și a nopții de azi a depășit cifra de o mie.

Totodată, în această noapte, s-au prăbușit 20 de piloni, au avut loc 60 de rupturi de fire electrice și 315 deconectări de la curentul electric. Drumurile sînt blocate atît în oraș, cît și spre suburbii.

De asemenea, Aeroportul Internaţional Chişinău a anunțat că din cauza vremii nefavorabile circa 20 de curse aeriene au fost reţinute şi anulate atît pe parcursul nopții, cît și în dimineața zilei de astăzi. La fel, cursele care nu au putut ateriza au fost redirecționate spre București.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat pentru noaptea trecută Cod portocaliu de precipitații puternice sub formă de lapoviță și zăpadă în sudul, centrul și o parte din localitățile din nordul țării.

Totodată, meteorologii au emis în perioada 18-24 aprilie Cod galben de înghețuri pe întreg teritoriul țării. Astfel, în această perioadă se prevăd înghețuri la suprafața solului cu intensitatea de -1..-4°С, izolat în aer 0..-3°С. Astăzi se prevăd ninsori, iar pentru mîine sînt prognozate înghețuri în aer cu intensitatea de -1..-4°С.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17002987

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!