ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Denis Vieru a fost eliminat din concurs la Europenele de judo

10:31 | 21.04.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 21 apr. /MOLDPRES/. Judocanul moldovean Denis Vieru (66 kg) a abandonat ieri Campionatul European de la Varșovia (Polonia), după primul meci disputat, relatează MOLDPRES.

El i-a cedat lui Baruch Shmailov din Israel, care a tradus în fapt perfect tactica sa de luptă bazată, în fond, pe o priză unilaterală, incomodă pentru toți adversarii. Denis Vieru a încercat să-și asigure două prize, dar de fiecare dată tentativele nu s-au încununat de succes, iar una dintre ele – ultima – s-a soldat cu un contraatac al partenerului de întrecere încheiat cu o aruncare victorioasă.

Astăzi se vor încadra în competiție coechipierii Norin Tătărescu, Cornel Andrieș, ambii la categoria de greutate pînă la 73 de kilograme, și Dorin Goțonoagă, Nicon Zaboroșciuc, ambii la categoria de 81 de kilograme.

Din lot mai fac parte Ghenadie Prețivatîii și Ion Dumbravă, care vor concura la categoria de greutate pînă la 90 de kilograme.

Campionatul a reunit circa 400 de judocani din 42 de țări. Turneul se va încheia duminică, 23 aprilie.

Cel mai bun judocan în perioada sovietică a fost Valentin Guțu, vicecampion european la categoria supergrea. După declararea independenței, cea mai înaltă performanță a înregistrat-o Victor Florescu, care a obținut titlul de vicecampion mondial. Victor Bivol și Sergiu Toma au devenit premianți la Europene și medaliați cu bronz la Mondiale. Andrei Golban a cucerit argintul la Europene, iar Marcel Trudov s-a învrednicit de bronz.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază) 

img17002988

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!