ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 560 de localităţi din țară au rămas deconectate de la energia electrică din cauza intemperiei

12:11 | 21.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 21 apr. /MOLDPRES/. Circa 560 de localități din sudul și centrul țării au rămas deconectate parțial sau în totalitate de la energia electrică din cauza rafalelor de vînt puternic, a numeroaselor rupturi de conductori și a deteriorării izolatoarelor, informează MOLDPRES.

Potrivit datelor Gas Natural Fenosa, cea mai complicată situație este în raioanele de centru și sud ale țării, precum: Criuleni, Strășeni, Orhei, Ialoveni, Cimișlia, Leova, Hîncești, Cantemir, Căuşeni, Ștefan Vodă și în suburbia municipiului Chişinău. „În prezent toate echipele operative ale companiei și ale întreprinderilor colaboratoare efectuează lucrări de reparaţie a liniilor electrice aeriene deteriorate pentru realimentarea cu energie a localităţilor afectate”, a comunicat Serviciul de presă al Gas Natural Fenosa.

Solicitată de agenție, ofițerul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Diana Țurcanu, a menționat că în ultimele 24 de ore, echipele de salvatori au acționat pentru deblocarea și tractarea a peste 200 mijloace de transport, în care se aflau circa 400 de persoane, inclusiv minori. „Toate forțele activează în regim alert pentru lichidarea consecințelor și acordarea ajutorului cetățenilor. Oamenii sînt îndemnați să nu iasă din locuințe dacă nu au necesități urgente, și mai ales să nu pornească la drumuri lungi, întrucît există trasee locale în raioanele de sud și centru ale țării, unde se circulă cu mari dificultăți. În caz de situații excepționale, cetățenii sînt îndemnați să sune la numerele de urgență, 901 și 902”, a afirmat Țurcanu.

Conform datelor Inspectoratului Național de Patrulare, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10 accidente rutiere cu 11 persoane traumate, aproape 130 de accidente cu pagube materiale, peste 160 de mașini deteriorate și șapte persoane traumatizate.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru perioada 18-24 aprilie, pe întreg teritoriul ţării, Cod galben de răcire bruscă a vremii, îngheţuri, precipitaţii puternice şi intensificări ale vîntului. Astfel, în această perioadă se prevăd înghețuri la suprafața solului cu intensitatea de -1..-4°С, izolat în aer 0..-3°С. Astăzi se prevăd ninsori, iar pentru mîine sînt prognozate înghețuri în aer cu intensitatea de -1..-4°С.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17002998

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!