ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Uniunea Europeană a lansat apelul pentru propuneri de proiecte - „Primarii pentru creşterea economică”

15:33 | 21.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 apr. /MOLDPRES/. Uniunea Europeană lansează concursul de granturi pentru ţările Parteneriatului Estic cu iniţiativa „Primarii pentru creşterea economică – proiecte pilot”, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Scopul concursului este de a susţine autorităţile locale în implementarea planurilor locale de dezvoltare economică, astfel contribuind la dezvoltarea durabilă a oraşelor şi la dezvoltarea economică locală în Armenia, Moldova, Georgia, Ucraina, Belarus şi Azerbaidjan. 

Sarcinile principale ale proiectelor vizează îmbunătăţirea mediului de afaceri, facilitarea accesului la resursele financiare, precum şi creşterea economică, inclusiv prin crearea locurilor de muncă.

Bugetul UE pentru această iniţiativă este în mărime de 9,5 mln euro, iar mărimea granturilor oferite este de la 300 mii pînă la 600 mii euro. Din mijloacele UE pot fi acoperite de la 50% la 90% din costul proiectului.

Proiectele de finanţare pot fi depuse pînă la 31 mai. 

Mai multe informaţii pot fi găsite accesînd:

https://eeas.europa.eu/sites/eeas/files/presentation_call_for_proposals_m4eg.pdf

img17003006

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!