ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nicon Zaboroșciuc va lupta pentru bronz la Europenele de judo

17:17 | 21.04.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 21 apr. /MOLDPRES/. Judocanul moldovean Nicon Zaboroșciuc (81 kg) va lupta în seara zilei de astăzi la Campionatul European, care se desfășoară la Varșovia (Polonia), pentru a intra în posesia medaliei de bronz, relatează MOLDPRES.

Zaboroșciuc a produs două surprize după ce în primul meci disputat l-a învins înainte de expirarea timpului regulamentar – pe la mijlocul meciului - pe Srjdan Mrvaljevic (Muntenegru), ex-vicecampion mondial, iar în a doua partidă l-a devansat clar în aceeași manieră pe Rufat Ismaylov (Azerbaidjan), cîștigător al turneului Grand Prix de la Baku din acest an. În următoarea întîlnire i-a cedat lui Aslan Hrubetsov (Federația Rusă) și a intrat în recalificări.

Primul său adversar în calea spre treapta a treia a podiumului de premiere va fi Dominik Druzeta (Croația). Pentru a deveni premiant, Nicon Zaboroșciuc trebuie să învingă în acest meci și în următoarea partidă.

Evoluția sa este deocamdată cea mai bună printre membrii lotului național la Europene. Astăzi au cedat în primele meciuri disputate Norin Tătărescu și Cornel Andrieș, ambii la categoria de greutate pînă la 73 de kilograme, Dorin Goțonoagă (81 kg), iar ieri a suferit eșec Denis Vieru (66 kg).

Mîine se vor încadra în concurs Ghenadie Prețivatîii și Ion Dumbravă, ambii la categoria de greutate pînă la 90 de kilograme.

Campionatul a reunit circa 400 de judocani din 42 de țări. Turneul se va încheia duminică, 23 aprilie.

Cel mai bun judocan în perioada sovietică a fost Valentin Guțu, vicecampion european la categoria supergrea. După declararea independenței, cea mai înaltă performanță a înregistrat-o Victor Florescu, care a obținut titlul de vicecampion mondial. Victor Bivol și Sergiu Toma au devenit premianți la Europene și medaliați cu bronz la Mondiale. Andrei Golban a cucerit argintul la Europene, iar Marcel Trudov s-a învrednicit de bronz.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază) 

img17003009

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!