ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Donald Trump, a avut o primă întîlnire cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres

09:40 | 22.04.2017 Categorie: Externe

Washington, 22 apr. /MOLDPRES/.Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a avut vineri o scurtă întîlnire cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, prima întrevedere între cei doi lideri care și-au început mandatul în luna ianuarie, transmite AFP, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Portughezul Antonio Guterres, care i-a succedat sud-coreeanului Ban Ki-moon, s-a întîlnit de asemenea la Casa Albă cu generaul H.R.McMaster, consilier pentru securitate națională al președintelui american.

Antonio Guterres și Donald Trump au avut "o discuție interesantă și constructivă asupra cooperării între Statele Unite și Națiunile Unite", a declarat purtătorul de cuvînt al ONU, Stephane Dujarric. Ei au convenit să se reîntîlnească "într-un viitor apropiat".

ONU este îngrijorată în special de reducerile de fonduri preconizate de administrația Trump.

Aceste întrevederi preced o întîlnire ce va avea loc joia viitoare între ambasadorii țărilor membre ale Consiliului de Securitate al ONU și Donald Trump, la Casa Albă.

Problema finanțărilor americane ar urma să fie abordată în acel cadru, la fel ca și teme precum războiul din Siria, criza nord-coreeană și conflictul israeliano-palestinian.

În timpul campaniei electorale, Trump a criticat ONU, organizație pe care a descris-o ca "un club de oameni care se întîlnesc, discută și se simt bine".

SUA asigură președinția prin rotație a Consiliului de Securitate în luna aprilie, ocazie pentru Washington de a-și prezenta prioritățile diplomatice.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003016

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!