ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O pană de curent a afectat aproape 90.000 de abonați din San Francisco

10:20 | 22.04.2017 Categorie: Externe

San Francisco, 22 apr. /MOLDPRES/.O pană masivă de curent a afectat, pentru o mare parte a zilei de vineri, aproape 90.000 de abonați din mai multe cartiere din nordul și centrul orașului San Francisco, transmite AFP, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Pana a fost cauzată, conform furnizorului de electricitate PG&E (Pacific Gas and Electric Company), de o "defecțiune de echipament" și un incendiu la o stație electrică din centrul orașului și a început la ora locală 9,00 (16,00 GMT). 

Șapte ore mai tîrziu, PG&E indica pe Twitter că a restabilit curentul pentru "aproape toți" abonații afectați, rămînînd mai puțin de 3.000 de clienți încă în întuneric. Vineri dimineață, în vîrful penei de curent, compania a relevat într-un mesaj pentru clienții săi că puțin peste 87.600 dintre ei au fost afectați.

"Știm că a fost o defecțiune a unui echipament. Este prematur de speculat asupra unei cauze specifice" pentru a explica incendiul, a declarat un purtător de cuvînt al companiei pentru AFP, cerînd totodată scuze pentru neplăcerile cauzate consumatorilor.

Pana de curent a scos din funcțiune semafoarele și a făcut numeroase persoane să-și părăsească birourile și apartamentele. Unele magazine au închis, în timp ce altele au continuat să-și servească clienții care au achitat în numerar sau cu servicii de plată prin telefonul mobil, a constatat AFP.

 

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003018

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!