ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mitropolia Moldovei a venit cu un apel ca de Paştele Blajinilor rugăciunile să fie înălțate în biserici

10:54 | 22.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove a venit astăzi cu un apel ca de „Paştele Blajinilor să se săvîrşească pomeniri în sfintele lăcaşe şi aşezăminte”, în pofida ninsorilor abundente care au afectat toată ţara, comunică MOLDPRES.

„De Paștele Blajinilor recomandăm ca în zonele unde nu este acces spre cimitire și este imposibilă oficierea direct la morminte a serviciilor divine pentru cei adormiți, rugăciunile să fie înălțate în sfintele lăcașe și așezăminte”, se indică într-o circulară semnată de ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului şi al Întregii Moldove.

Totodată, Mitropolia a atenţionat credincioșii care cinstesc acest Paști al Blajinilor și obișnuiesc să se deplaseze în alte zone și localități pentru a ajunge la mormintele rudelor și celor dragi,  să fie prudenți și să se limiteze la pomeniri în bisericile din vecinătate.

„După potolirea ninsorii și deszăpezire, vă îndemnăm să aduceți în ordine mormintele, la care ulterior să fie oficiate slujbe. Dumnezeu să ne ocrotească de aceste calamități prin care trecem și să dea sănătate și puteri la toată lumea”, se spune în adresarea ÎPS Mitropolitului Vladimir.

Circulara Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove a fost remisă după ce ninsorile abundente din ultimele zile au lăsat circa 600 de localităţi fără energie electrică şi au paralizat multe drumuri de acces local şi regional.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17003021

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!