ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Talibanii au ucis 140 de militari afgani: Cel mai sîngeros atac comis vreodată

11:30 | 22.04.2017 Categorie: Externe

Kabul, 22 apr. /MOLDPRES/.Cel puţin 140 de soldaţi afgani au fost ucişi vineri de militanţi talibani în cel mai sîngeros atac comis vreodată asupra unei baze militare afgane, au anunţat sîmbătă oficiali sub rezerva anonimatului, relatează Reuters, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Un oficial din oraşul Mazar-e-Sharif din nordul Afganistanului, unde a avut loc atacul, a declarat că cel puţin 140 de soldaţi au fost ucişi şi mulţi alţii au fost răniţi. Alţi oficiali au afirmat că bilanţul ar putea fi mult mai mare. Guvernul afgan urmează să ofere o cifră oficială a victimelor atacului.

Vineri, un oficial de la Washington a anunţat că în atacul taliban au fost ucişi peste 50 de soldaţi afgani.

Militanţii talibani, care purtau uniforme militare afgane, au descins la baza situată la cîţiva kilometri de oraşul Mazar-e-Sharif cu trei vehicule militare şi au lansat o rachetă în direcţia intrării în bază. După aceea, talibanii au atacat o moschee din interiorul bazei unde militarii luau parte la rugăciunile de vineri, pentru ca apoi să ia în vizor alte obiective din incintă. 

Purtătorul de cuvînt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a afirmat într-un comunicat publicat sîmbătă că atacul a fost comis drept răzbunare pentru uciderea recentă a mai multor lideri talibani în nordul Afganistanului.

 

 

/Editor M.Cucu/

 

img17003022

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!