ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Papa Francisc avertizează că închiderea Europei pentru migranți este o sinucidere

10:37 | 23.04.2017 Categorie: Externe

Roma, 23 apr. /MOLDPRES/. În predica de după o liturghie oficiată sîmbătă în centrul Romei, Papa Francisc a avertizat că Europa se sinucide prin închiderea frontierelor, transmit agențiile de presă internaționale, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

"Europa este o civilizație care nu mai face copii, dar în același timp închidem ușa pentru migranți. Asta se numește sinucidere", citează DPA o afirmație a suveranului pontif.

Reuters remarcă abaterea de la textul scris pregătit dinainte pentru comemorarea martirilor creștini din epoca modernă: Papa și-a reamintit întîlnirea de anul trecut cu un refugiat, în insula grecească Lesbos. "Nu știu dacă omul acela este încă în Lesbos sau a reușit să plece altundeva. Nu știu dacă a putut să plece din acel lagăr de concentrare, deoarece multe tabere de refugiați sînt lagăre de concentrare din cauza supraaglomerării", a spus el.

Papa Francisc a criticat și "acordurile internaționale care par mai importante decît drepturile omului".

(Editor A. Răileanu)

img17003033

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!