ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un observator al OSCE a fost ucis în Ucraina

09:39 | 24.04.2017 Categorie: Externe

Kiev, 24 apr. /MOLDPRES/. Observatorul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) ucis duminică în explozia unei mine în Estul rebel al Ucrainei este un american, a anunțat OSCE, potrivit AFP, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

Alți doi observatori, de naționalitate germană și cehă, au fost răniți în această explozie și internați în spital, a precizat adjunctul șefului Misiunii Speciale de Monitorizare (SMM) a OSCE în Ucraina, Alexander Hug, într-o conferință de presă organizată la Kiev.

Patrula a sărit în aer pe o mină lîngă satul Prișib (Prychyb), în regiunea separatistă Lugansk.

"Explozia a fost suficient de puternică pentru a perfora vehiculul blindat", informase anterior un responsabil OSCE, adăugînd că toate vehiculele misiunii sînt blindate.

Într-un comunicat postat pe site-ul lor, separatiștii din Lugansk au anunțat că patrula OSCE a părăsit ruta principală și a luat-o pe un traseu puțin sigur. "Am avertizat de mai multe ori SMM a OSCE că este necesar să fie respectate măsurile de securitate", se mai spune în comunicatul separatiștilor proruși.

Estul Ucrainei a intrat de curînd în cel de-al patrulea an de confruntări între rebelii proruși și Kiev. Conflictul a făcut aproape 10.000 de morți de la declanșarea sa în aprilie 2014, la o lună după anexarea Peninsulei Crimeea la Rusia.

(Editor A. Răileanu)

img17003038

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!