ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 25 de concurenți electorali s-au înscris în cursa pentru funcția de primar în șapte localități

14:43 | 25.04.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. Peste 25 de concurenți electorali s-au înscris în cursa pentru funcția de primar în șapte localități, unde în luna mai vor avea loc alegeri locale noi, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Comisiei Electorale Centrale, din numărul total de candidați, doi sînt independenți și 24 - desemnați de formațiuni politice.

Totodată, cei mai mulți candidați la funcția de primar au fost înregistrați de consiliile electorale de circumscripție Mereni, raionul Anenii Noi - șapte concurenți și Racovăț, raionul Soroca - cinci concurenți electorali. Pentru funcția de primar în localitatea Țipala, raionul Ialoveni, au fost înregistrați patru concurenți, pentru localitățile Hirova, raionul Călărași și Pervomaisc, raionul Căușeni – cîte trei candidați, iar pentru satul Ulmu, raionul Ialoveni și orașul Tvardița din raionul Taraclia, cîte doi candidați.

Alegerile locale noi vor avea loc la 14 mai curent.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!