ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Ploieşti, România, se va desfăşura, în premieră, Expoziţia „Republica Moldova prezintă”

16:27 | 25.04.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. Circa 40 de agenţi economici autohtoni vor participa la Expoziţia „Republica Moldova prezintă”, care se va desfăşura, în premieră, în perioada 27-29 aprilie, în oraşul Ploieşti, judeţul Prahova, România, informează MOLDPRES. 

Evenimentul este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova în parteneriat cu Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din R. Moldova /MIEPO/, Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, Consiliul Judeţean Prahova şi Asociaţia Euroregiunea Siret-Prut-Nistru. 

Sergiu Harea, preşedinte al CCI, a subliniat  astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă că „Republica Moldova prezintă”  este o continuare a succesului Expoziţiei „Fabricat în Moldova”, care s-a desfăşurat în luna noiembrie 2016, la Iaşi şi are drept obiectiv facilitarea schimbului de experienţă şi bune practici, crearea celor mai favorabile condiţii de interacţiune şi colaborare, necesare susţinerii producătorilor autohtoni, promovării imaginii R. Moldova, amplificării relaţiilor comercial-economice cu România, dar şi cu alte ţări europene, toate acestea contribuind, într-un final, la creşterea cifrei de export. 

Cu referire la participanţii la expoziţie, sursa citată a specificat că  aceştia  vor reprezenta mai multe domenii de activitate - industria alimentară, materiale de construcţii, construcţii metalice, articole din mase plastice, bijuterii şi accesorii, echipamente electronice etc. 

Întrebat de ce anume la Prahova va fi organizată expoziţia, Sergiu Harea a informat că „ acest judeţ este unul din cele mai puternice motoare ale economiei româneşti,  produsul intern brut fiind de 8,75 mlrd euro. Cu alte cuvinte, putem spune că PIB-ul  din Prahova este cît cel al Republicii Moldova, doar că la un număr de locuitori de 3 ori mai mic”. El a mai menţionat că din cele aproximativ 22 mii de societăţi comerciale din acelaşi judeţ, circa  2000 au capital mixt sau integral străin şi reprezintă 70 de ţări. 

În aceeaşi perioadă,  la Ploieşti,  va avea loc şi un Forum economic moldo-român,  vor fi organizate sesiuni de informare privind accesul pe piaţa UE al companiilor autohtone şi  beneficiile colaborării  dintre R. Moldova şi România şi  se va desfăşura şedinţa „Euroregiunea 2017”, la care vor participa  preşedinţi a 28 de raioane din Republica Moldova, a precizat Sergiu Harea. 

(Reporter A. Mardare, editor M. Jantovan)

img17003071

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!