ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Femeile din alte raioane ale ţării care au născut în UTA Gagauz-Yeri vor beneficia de indemnizaţiile autonomiei

13:43 | 26.04.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Din aprilie curent, femeile din alte raioane ale ţării, dar care au născut în maternităţile de pe teritoriul UTA Gagauz-Yeri, vor putea beneficia de indemnizaţiile regionale pentru naştere achitate din bugetul autonomiei, transmite MOLDPRES.

Modificările respective au fost operate ieri de către membrii Executivului de la Comrat în Regulamentul privind alocarea indemnizaţiilor regionale pentru naştere, care constituie 400 de lei pentru primul copil şi 600 de lei pentru cel de-al doilea şi ceilalţi următori.

Iniţiativa a fost lansată după ce administraţiile maternităţilor din autonomia găgăuză au enunţat doleanţele lăuzelor din alte regiuni ale ţării, care au născut în instituţiile medicale din Comrat, Ceadîr-Lunga şi Vulcăneşti. Potrivit şefilor de maternităţi, în spitalele din UTA Gagauz-Yeri deseori nasc paciente din alte raioane ale ţării, dar nu pot beneficia de indemnizaţia regională de vreme ce nu au viză de reşedinţă în autonomie, indică gagauzinfo.md.  

Astfel, începînd cu luna curentă indemnizaţiile stabilite de autorităţile de la Comrat vor putea fi primite de toate femeile care nasc în autonomie, indiferent de locul de trai. De asemenea, de indemnizaţiile respective vor putea beneficia şi mamele din UTA Gagauz-Yeri care din anumite motive au născut în capitală sau alte localităţi din ţară.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17003099

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!