ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MIEPO va finanța participarea companiilor autohtone la tîrguri şi expoziţii internaţionale

17:19 | 26.04.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) invită companiile din Republica Moldova să participe, cu suportul organizaţiei, la tîrguri şi expoziţii internaţionale, misiuni de afaceri, întruniri B2B, desfăşurate pe parcursul anului curent, informează MOLDPRES.

MIEPO va acoperi costurile de participare la evenimentele de afaceri organizate în străinătate, precum și cheltuielile aferente efectuării studiilor de piață, va acorda suport informaţional la stabilirea parteneriatelor de afaceri şi accesarea de noi pieţe. Pentru realizarea acţiunilor de promovare a exportului, MIEPO dispune de un buget de aproximativ 18 milioane de lei, a precizat Serviciul de presă al instituţiei. 

Potrivit sursei citate, agenda evenimentelor, dedicate atragerii investiţiilor şi promovării exporturilor include 51 de expoziţii internaţionale şi locale, misiuni de afaceri, business forumuri. Printre acestea, pentru promovarea producătorilor autohtoni sînt planificate 31 de expoziții și tîrguri internaționale în 14 ţări  -  Rusia, România, Germania, Egipt, Polonia, Cehia, Japonia, Singapore, SUA, China, Belarus, Marea Britanie, Kazahstan, India şi 20 de evenimente investiţionale.

Aceste evenimente vor acoperi domenii precum automotive (India), textile și fabricarea mobilei (Franța, Rusia, Cehia, România, Belarus, Marea Britanie, Kazahstan), sectorul agroalimentar și vitivinicol (Rusia, România, Egipt, Polonia, Cehia, Japonia, Singapore, China), turism (România, Rusia, Germania). 

Participarea la expozițiile internaționale poate fi organizată direct de MIEPO, cu acoperirea parțială sau integrală a costurilor de arendă a spațiului expozițional și de construcție a standului de ţară. De asemenea, pentru participarea producătorilor autohtoni la expozițiile internaționale, MIEPO poate să acorde sprijin financiar sub formă de grant din bugetul de stat, prin intermediul asociațiilor de profil din care companiile aplicante fac parte.

În anul 2016, de sprijinul MIEPO au beneficiat 350 de companii  din Republica Moldova, care au participat la diverse expoziții și tîrguri internaționale, misiuni de afaceri și vizite de studiu. În cadrul acestor evenimente au fost stabilite circa 1300 de contacte de afaceri cu potențial de dezvoltare, dintre care 91, s-au soldat cu încheierea contractelor de export, potrivit datelor MIEPO. 

(Reporter A. Mardare, editor L. Alcază)

img17003103

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!