ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Instituţiile subordonate Guvernului vor interveni în capitală pentru a lichida consecinţele intemperiei

16:21 | 26.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Instituţiile subordonate Guvernului vor interveni în municipiul Chişinău pentru a lichida consecinţele intemperiei din zilele trecute. Anunţul a fost făcut astăzi de către Prim-ministrul, Pavel Filip, în cadrul unei conferinţe de presă, informează MOLDPRES.

Potrivit oficialului, forţele vor fi mobilizate pentru a interveni prompt în această situaţie de urgenţă. „Impactul calamităţilor naturale este unul de proporţii şi e nevoie de forţe. Avem arbori şi crengi gata să cadă, de aceea am hotărît să mobilizăm toate forţele pentru a face ordine în Chişinău. Am decis să acţionăm în raza sectoarelor de Poliţie. În urma lucrărilor, toate străzile şi curţile capitalei vor fi curăţate”, a spus Filip.

Premierul a specificat că lucrările de salubrizare a Capitalei vor începe mîine la ora 05.00 dimineaţa. „Vor fi antrenaţi peste o mie de carabinieri şi ostaşi din Armata Naţională. Toate echipele implicate vor primi echipamentul necesar şi hrană. De asemenea, peste 200 de profesionişti şi aproape o sută de unități speciale de transport vor fi antrenate la curăţarea arborilor", a menţionat Filip.

De asemenea, Pavel Filip a îndemnat cetăţenii să fie atenţi în preajma arborilor, întrucît există riscul ca aceştia să se prăbuşească. „Îndemn cetăţenii să se abţină de la deplasări cu maşinile prin Chişinău. Rog ca şoferii care au parcate automobilele în curţi să fie receptivi la adresările forţelor de ordine, atunci cînd va fi necesar să luaţi vehiculele pentru a fi tăiaţi arborii. Vom încerca să ne mobilizăm la maxim ca să facem curăţenie în oraş. Dacă nu reuşim în două zile vom extinde perioada", a precizat Pavel Filip.

Potrivit Primăriei municipiului Chişinău, în urma intemperiilor din ultimele zile au fost afectate peste 150 de apartamente, 43 instituții de învățămînt, iar peste 10 mii de arbori şi circa o sută de piloni au căzut afectînd liniile de curent electric.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17003108

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!