ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl vor primi ajutoare materiale

16:46 | 26.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Aproximativ o mie de participanți la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl vor primi ajutoare materiale unice în sumă de 1000 de lei, în contextul zilei de 26 aprilie, cînd se împlinesc 31 de ani de la tragicul eveniment, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Primăriei Capitalei a precizat că beneficiarii de ajutor material sînt participanții la lichidarea consecințelor avariei, persoanele cu dizabilități și familiile celor decedaţi în urma acțiunilor.

Banii sînt acordaţi din contul Fondului municipal de susținere socială a populației şi pot fi ridicaţi la filialele Băncii Comerciale „Moldindconbank”.

Potrivit datelor statistice, la lichidarea consecinţelor avariei nucleare de la Cernobîl au participat 3500 de cetăţeni ai R. Moldova, dintre care peste o mie au decedat. Majoritatea celor rămași în viaţă sînt invalizi de gradele I şi II.

Catastrofa nucleară de la Cernobîl s-a produs la 26 aprilie 1986. Aceasta este considerată cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17003114

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!