ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceministrul de externe Lilian Darii a participat la reuniunea aniversară a UNECE

16:38 | 26.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii, a participat, astăzi, la Geneva, la lucrările segmentului înalt a celei de-a 67-a reuniuni a Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite (UNECE), prilejuită de aniversarea a 70-a a Organizaţiei, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul segmentului de nivel înalt, viceministrul Darii a prezentat un discurs privind evoluţia cooperării dintre Republica Moldova şi UNECE, în care a menţionat asistenţa substanţială de care a beneficiat ţara noastră de rînd cu alte state membre, precum şi provocările de ordin economic, social şi de securitate cu care se confruntă actualmente continentul european.

În finalul lucrărilor reuniunii aniversare, a fost adoptată o declaraţie de nivel înalt care vine să reconfirme rolul fundamental al UNECE în dezvoltarea economică a Europei.

În marja reuniunii, viceministrul Darii a avut întrevederi cu secretarul executiv al UNECE, Christian Bach, şi directorul general al Oficiului ONU din Geneva, Michael Møller, în cadrul cărora a fost efectuat un schimb de opinii cu privire la căile de aprofundare a cooperării cu instituţiile ONU din Geneva în diverse domenii, în particular în scopul identificării unor proiecte concrete pentru Republica Moldova pe linia dezvoltării economice, eliminării barierelor comerciale, protecţiei mediului şi dezvoltării transportului.

img17003117

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!