ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul a solicitat măsuri urgente pentru aducerea în albia legală a activității taximetriștilor

17:08 | 26.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. În debutul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, Prim-ministrul Pavel Filip s-a referit la fenomenul transportului ilicit de pasageri, în special în ceea ce privește serviciile de taxi, a comunicat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Executivului. 

Premierul a vorbit despre situația care s-a creat la Aeroportul Internațional Chișinău în timpul ninsorilor abundente de săptămîna trecută. „Taximetriștii puneau tarife de la 300 pînă la 500 de lei. Erau oameni care nu aveau acești bani și au fost nevoiți să stea blocați acolo”, a menționat Pavel Filip.

În context, șeful Executivului a subliniat modul de prestare a serviciilor de taxi în alte aeroporturi, unde există rînduri electronice, și a venit cu un apel către conducerea Aeroportului Internațional Chișinău, pentru aplicarea unui sistem echitabil de activitate a taximetriștilor.

Totodată, Prim-ministrul a solicitat Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Finanțelor să prezinte, în termen de o săptămînă, propuneri concrete în vederea aducerii în albia legală a activității taximetriștilor, inclusiv prin revizuirea cadrului de reglementare.

În special, Premierul s-a referit la necesitatea de aplicare strictă a licențierii/autorizării agenților economici din domeniu, de folosire a aparatelor de casă, de testare tehnică a mijloacelor de transport și de verificare obligatorie a conducătorilor auto înainte de ieșire pe traseu, pentru asigurarea securităţii cetățenilor și a unei concurențe loiale în acest domeniu de activitate.

„Transportul ilicit de pasageri și mărfuri a luat proporții și reprezintă o problemă atît din perspectiva securității rutiere, fiindcă nu cunoaștem starea tehnică a acestor mijloace de transport, cît și din perspectiva bugetului de stat, în care nu ajung impozitele cuvenite din motivul neactivării în limitele legii”, a conchis Pavel Filip.

img17003120

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!