ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de joi, 27 aprilie 2017

19:06 | 26.04.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va participa la ”Ziua ușilor deschise” la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport. 

Ora 10.00, str. A. Doga 22.

***

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) va organiza o conferință de presă în care vor fi anunțate detalii despre Evoluția urmării penale în cauza privind  pregătirea de omor asupra unui lider politic din Republica Moldova.

Ora 11.00, sala de conferințe PCCOCS.

***

La Ministerul Apărării va avea loc ceremonia consacrată Zilei Drapelului De Stat.

Ora 9.00, şoseaua Hînceşti 84, platoul Ministerului Apărării.

***

Ministerul Tineretului şi Sportului invită la conferinţa de presă, în cadrul căreia va fi abordat subiectul cu privire la desfășurarea Competiției “Duathlon Chișinău 2017”, care este la prima ediție și este primul concurs de duathlon din Republica Moldova.

Ora 12.00, holul et. 8, Ministerul Tineretului şi Sportului, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt 162.

***

Va avea loc ediția a doua a Conferinței anuale Pomușoare din Moldova 2017, în cadrul căreia sînt așteptați peste 100 de antreprenori agricoli care cultivă, prelucrează și exportă pomușoare, precum și experți în domeniul producerii pomușoarelor din Serbia, Ucraina, Bulgaria și Ungaria.

Ora 9.00, complexul V-Continental, bd. Dimitrie Cantemir 5/4.

***

Reprezentanţi a şapte uniuni ale veteranilor de război invită reprezentanţii mass-media la briefingul de presă cu tema: „Rolul veteranilor de război în consolidarea şi promovarea valorilor naţionale şi implicarea în iniţiativele şi evenimentele din societate”.  

Ora 9.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Centrul pentru Jurnalism Independent organizează conferința de presă cu tema: „Elemente de propagandă, manipulare informațională și încălcare a normelor deontologiei jurnalistice în spațiul mediatic autohton” (1 februarie 2017 - 1 aprilie 2017).

Ora 10.00, sala de conferințe a Agenției de presă IPN, Casa Presei, str. Pușkin 22, of. 446.

***

Alianţa Infonet, Asociaţia Surzilor din Republica Moldova și Ambasada Finlandei la București invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema: ”Concert excepţional al rapperului finlandez Singmark în promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități de auz din Republica Moldova”.

Ora 10.00, sala de conferințe a Agenț iei ”INFOTAG”.

***

Promo-LEX invită la evenimentul de prezentare a două Rapoarte tematice privind drepturile omului în Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană: ”Dreptul la libertate și siguranță, Dreptul de a nu fi supus torturii și relelor tratamente”.

Orele 10.00-13.00, Sala de Conferințe, Hotel Jolly Alon, str. Maria Cebotari 37.

***

Laboratorul Medical ”INVITRO Diagnostics”, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”N. Testemițanu”, Institutul Oncologic și Atlas Biomed Group desfășoară, în zilele de 27-28 aprilie, conferința științifică ”Investigații genetice în medicina personalizată” cu participarea unui vast auditoriu de cadre academice, medici, experți din Republica Moldova.  

Joi, 27 aprilie, ore1e 13.00-17.30 - USMF ”N. Testemițanu”, Sala Senatului, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 165.

Vineri, 28 aprilie, orele 10.30-13.30 - Institutul Oncologic, sala de conferințe, str. Testemițanu, 30.

***

Va avea loc evenimentul de înmînare a certificatului ISO obținut de Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Departamentului Pediatrie a Spitalului Clinic Municipal din Bălți.

Ora 13.00, Unitatea pediatrică Primiri Urgențe, mun. Bălți, strada Decebal 101.

***

Magenta Consulting SRL invită la evenimentul de prezentare publică a rezultatelor principalei cercetări sociologice din Republica Moldova – Barometrul Opiniei Publice, aprilie 2017.

Ora 14.00, hotelul Jolly Alon, sala restaurantului.

***

Va fi organizat un tur de presă la Asconi Winery.

Ora 14.30, Vinăria Asconi, satul Puhoi.

***

Oficiul Național al Viei și Vinului, cu susținerea partenerului strategic de dezvoltare, Proiectul de Competitivitate în Moldova al USAID și Guvernului Suediei, invită la evenimentul cu genericul „Vernisaj în vals de primăvară”, în cadrul căruia vor fi prezentate cele mai apreciate vinuri de sezon, noi și de colecție. 

Ora 18.00, „Capitoles Park”, parcul Valea Trandafirilor, str. Melesiu 13A.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Vicepremierul, ministru al Economiei, Octavian Calmîc, întreprinde, în perioada 26-27 aprilie curent, o vizită de lucru în România. În cadrul vizitei, Octavian Calmîc va discuta cu omologul român Mihai Tudose aspectele cooperării bilaterale și regionale, impulsionarea relațiilor comercial-economice, realizarea proiectelor investiționale privind interconexiunile la sistemul energetic al României atît pe dimensiunea gazelor naturale, ctî și energiei electrice etc.

3. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

În perioada 25-28 aprilie, în R. Moldova se află într-o misiune de lucru Trimisul special al Secretarului General al ONU pentru HIV/SIDA în Europa de Est și Asia Centrală, Michel Kazatchkine.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!