ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În oraşul Ploieşti din România a fost inaugurată prima ediţie a Expoziţiei “Republica Moldova prezintă”

15:29 | 27.04.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. Circa 40 de companii autohtone din diferite domenii ale economiei naţionale şi-au prezentat produsele la prima ediţie a Expoziţiei „Republica Moldova prezintă”, care a fost inaugurată astăzi în oraşul Ploieşti, judeţul Prahova, România, informează MOLDPRES.

Evenimentul  are drept scop facilitarea schimbului de experiență și bune practici, crearea celor mai favorabile condiții de interacțiune și colaborare necesare susținerii producătorilor autohtoni, promovării imaginii Republicii Moldova, intensificării relațiilor comercial–economice cu România, precum şi cu alte ţări din Europa, toate acestea contribuind la majorarea exportului produselor autohtone pe piaţa comunitară.

Prezent la deschidere, Sergiu Harea, preşedintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, a subliniat că „cooperarea Republicii Moldova cu România se înscrie în parametrii unei relații de bună vecinătate. Acest eveniment permite agenților economici autohtoni să penetreze noi piețe, să-și promoveze produsele şi să încheie noi contracte de colaborare”.

Sursa citată a mai menționat că România este cel mai mare partener comercial al Republicii Moldova, valoarea comerțului dintre cele două ţări ajungînd la 1 mlrd 064 milioane de dolari SUA. Din totalul firmelor cu capital străin din Republica Moldova, peste 1600 au capital românesc, cu investiţii în sumă de circa 24,8 milioane de dolari SUA.

Participanţii la expoziţie au fost salutaţi şi de către viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, care a declarat că Expoziția „Republica Moldova prezintă” este o dovadă concludentă că relațiile comerciale și nu numai, dintre statele noastre, sînt strîns legate, dat fiind faptul că schimburile comerciale bilaterale sînt în continuă creștere.

Prezentă la inaugurarea expoziţiei, viceprim-ministrul Graţiela Gavrilescu, ministru al Mediului din România, a accentuat că acest eveniment este binevenit, întrucît produsele moldovenești sînt de calitate și merită să fie procurate şi a îndemnat consumatorii români să se convingă de acest lucru.

Programul expoziției, care se va desfăşura pînă pe 29 aprilie, include Forumul moldo-român, cu participarea a peste 90 de companii din cele două state.

Expoziţia este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în parteneriat cu Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova, Camera de Comerţ și Industrie Prahova, Consiliul Județean Prahova și Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru.

(Reporter A. Mardare, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!