ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pavel Filip: „Drapelul este un simbol al prezentului şi al viitorului statului nostru”

16:38 | 27.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip îndeamnă cetățenii să respecte tricolorul, să creadă și să muncească pentru viitorul european al țării. Apelul a fost făcut astăzi în cadrul ceremoniei organizate cu prilejul Zilei Drapelului de Stat al Republicii Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Premierul a menționat că tricolorul este un element de mobilizare a societății și reprezintă o expresie de dezvoltare a patriotismului în rîndurile cetăţenilor. „Drapelul de Stat spune multe despre cine şi ce sîntem noi ca naţiune, despre ce şi cine sîntem ca valori, este un simbol major al suveranităţii şi independenţei noastre. În el se cristalizează tradiţia istorică şi grija domnitorului Ştefan cel Mare pentru straja pămîntului strămoşesc”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, șeful Executivului a spus că îl copleşesc sentimente de mîndrie atunci cînd cetăţenii arborează drapelul de stat în faţa casei sau la balconul apartamentului în care locuiesc.„Drapelul a devenit un simbol al prezentului şi viitorului statului nostru. Vă îndemn sub tricolor să ne iubim şi să ne servim ţara, să credem în viitorul ei european şi zi de zi să muncim pentru realizarea acestuia”, a mai spus Premierul.

Ceremonia dedicată Zilei Drapelului de Stat a fost organizată la Monumentul polițiștilor căzuți la datorie, cu participarea reprezentanților subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne. În context, Prim-ministrul a adresat un mesaj angajaților și veteranilor organelor de forță, mulțumindu-le pentru vitejia și sacrificiul de care dau dovadă.

„Cu tricolorul păstrăm memoria martirilor, a neamului, apărăm valorile naţionale. O semnificaţie deosebită are drapelul de stat în cadrul MAI, reprezentînd unitate, credinţă, devotament, cinste şi onoare pentru poliţişti. Simbolul suveranităţii şi independenţei noastre să vă fie mereu aproape şi să vă mobilizeze la lucruri bune şi realizări profesionale în numele păcii şi prosperităţii Republicii Moldova”, a conchis Pavel Filip.

Ziua Drapelului de Stat a fost instituită în 2010, tricolorul fiind desemnat oficial drapel de stat la 27 aprilie 1990.

img17003158

img17003158

img17003158

img17003158

img17003158

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!