ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea de Apel a admis organizarea referendumului pentru demiterea primarului capitalei

18:02 | 27.04.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. Curtea de Apel Chișinău a admis astăzi organizarea referendumului pentru demiterea primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, informează MOLDPRES.

Potrivit deciziei magistraților, a fost admisă cererea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor de petrecere a referendumului local de revocare din funcție a primarului general Dorin Chirtoacă. „Se înregistrează grupul de inițiativă în număr de 460 de persoane, conform listei anexate. Întrebarea la referendum va fi: Susțineți revocarea din funcție a primarului general Dorin Chirtoacă? Pentru colectarea semnăturilor este admis termenul de 60 de zile”, se specifică în hotărîre.

„Sîntem gata în termen foarte scurt să începem colectarea semnăturilor și sîntem siguri că vom fi susținuți de majoritatea chișinăuienilor”, a specificat președintele fracțiunii socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ion Ceban.

Solicitat de agenție, purtătorul de cuvînt al Primăriei capitalei, Vadim Brînzaniuc, a menționat că instituția nu comentează decizia Curții de Apel. „Vom vedea hotărîrea motivată a instanței de judecată, ulterior vom comenta decizia”, a spus Brînzaniuc.

Socialiștii din CMC au anunțat în luna martie curent despre o nouă tentativă de a organiza un referendum de demitere a primarului capitalei Dorin Chirtoacă.

La rîndul său, Chirtoacă a calificat intențiile socialiștilor drept „idei lipsite de substanță”.

Ulterior, Judecătoria Buiucani a respins la începutul lunii aprilie curent înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor privind organizarea referendumului local.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img17003167

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!