ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de vineri, 28 aprilie 2017

09:01 | 28.04.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă consacrată organizării controlului în comun moldo-ucrainean în punctul de trecere a frontierei „Cuciurgan-Pervomaisc”.

Ora 10.00, MAEIE, Sala de conferințe, str. 31 August 1989, 80.

***

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei (MMPSF) invită la evenimentul de premiere a 15 întreprinderi din Republica Moldova, care au promovat și implementat politicile în domeniul securității și sănătății în muncă și au creat condiții decente la locul de muncă.

Ora 12.00, MMPSF, et. 4, sala de conferințe, str. Vasile Alecsandri 1.

***

Trimisul Special al Secretarului General al ONU pentru HIV/SIDA în Europa de Est și Asia Centrală, Michel Kazatchkine, va avea o întrevedere cu presa din R. Moldova.

Ora 15.00, Casa ONU.

***

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și atașatul Apărării, col. Dumitru Neacșu, vor participa la un ceremonial de depuneri de flori la Cimitirul de onoare al ostaşilor români de la Țiganca, raionul Cantemir.

Ora 11.30, satul Țiganca, raionul Cantemir.

***

Proiectul Energie şi Biomasă, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, invită la un Club de presă, în cadrul căruia va fi dezbătut subiectul dezvoltării sectorului energiei verzi în Republica Moldova.

Ora 11.00, Pavilion Event Hall, str. 31 August, 115.

***

Proiectul finanțat de UE „Asistență pentru Republica Moldova în procesul de implementare DCFTA”, în colaborare cu Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, invită la evenimentul public „Conferința de finalizare”.

Ora 09.00, Radisson Blu Leogrand Convention Center, str. Mitropolit Varlaam 77.

***

Comitetul Național ICOM Moldova și Agenția Europeană pentru Dezvoltarea Democrațiilor Locale, în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova, organizează dezbaterea publică cu genericul “CHOICE - Provocări și oportunități pentru protejarea patrimoniului cultural. Propunere de politică publică”.

Muzeul Național de Artă al Moldovei, str. 31 August 1989, 115.

***

Poșta Moldovei și Castel Mimi invită la punerea în circulație a noii serii de mărci poştale “Europa 2017. Castele”.

Ora 10.00, oficiul poştal MD - 6512 Bulboaca, Anenii Noi.

***

Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM) va desfășura acțiunea de caritate ”Din inima ULIM”, destinată copiilor cu nevoi speciale.

Ora 11.00, Holul ULIM, Vlaicu Pîrcălab, 52. 

***

Asociația Presei Independente invită la masa rotundă de prezentare a rezultatelor primului raport al monitorizării de conţinut a celor mai importante posturi de televiziune din Federaţia Rusă, retransmise în Republica Moldova: Pervîi Kanal, RTR, NTV, REN TV, STS.

Ora 12.00, hotelul „Jazz”, sala de conferinţe, str. Vlaicu Pîrcălab 72.

***

Centrul de Investigații Jurnalistice și Asociația obștească „Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției” invită la un club de presă la tema: „Topul eficienței aplicării instrumentarului anticorupție în sistemul judecătoresc”.

Ora 14.00, CIJ, etajul IV, str. M. Kogălniceanu, 66.

***

Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă: „Ediţia a VII-a a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru Classfest”.

Ora 12.00, Agenția ”INFOTAG”. 

***

Compania Double Case invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă: „Alegerile din Franța și impactul lor asupra economiei”.

Ora 13.00, Agenția ”INFOTAG”.

***

Laboratorul Medical ”INVITRO Diagnostics”, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”N. Testemițanu”, Institutul Oncologic și Atlas Biomed Group desfășoară, în zilele de 27-28 aprilie, conferința științifică ”Investigații genetice în medicina personalizată” cu participarea unui vast auditoriu de cadre academice, medici, experți din Republica Moldova. 

Orele 10.30-13.30, Institutul Oncologic, sala de conferințe, str. Testemițanu, 30.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

În perioada 25-28 aprilie, în R. Moldova se află într-o misiune de lucru Trimisul special al Secretarului General al ONU pentru HIV/SIDA în Europa de Est și Asia Centrală, Michel Kazatchkine.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!