ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moțiunea simplă împotriva ministrului Educației a fost respinsă de Parlament

15:28 | 28.04.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. Majoritatea parlamentară a respins astăzi moțiunea simplă înaintată de socialiști pe numele ministrului Educației, Corina Fusu, informează MOLDPRES.

Potrivit autorilor moţiunii, în cadrul ministerului sînt promovate politici defectuoase, iar profesorii continuă să primească salarii mizere. „Ministerul Educației face tot posibilul pentru a distruge sistemul educațional prin lichidarea școlilor și grădinițelor. Este paradoxală și majorarea salariilor pentru profesori cu 100 de lei. Cerem creșterea remunerării angajaților sistemului educațional și revederea curriculei școlare prin introducerea istoriei Moldovei în loc de istoria Românilor”, se menționează în documentul înaintat de socialiști.

Totodată, în cadrul dezbaterii moțiunii, deputatul comunist Elena Bodnarenco, a specificat că „aproximativ 370 de școli au fost reorganizate sau închise timp de trei ani, iar ministerul nu are capacitatea să rezolve eficient problemele din sistem, printre care salarizarea decentă și alimentarea copiilor”.

În timpul prezentării raportului, ministrul Educației, Corina Fusu, a calificat acuzaţiile deputaţilor drept nefondate. „Ministerul întreprinde măsuri pentru creșterea salariilor angajaților instituțiilor de învățămînt. În acest sens, Guvernul a creat o comisie în care se discută această problemă. Totodată, lucrăm în prezent la un mecanism de salarizare în bază de performanțe, ceea ce înseamnă că profesorii vor fi salarizați în baza numărului de elevi și a rezultatelor obținute de către aceștia”, a spus ministrul Educației, Corina Fusu.

În urma dezbaterilor, moţiunea simplă împotriva ministrului Educației a fost respinsă de plenul Parlamentului, după ce nu a întrunit numărul necesar de voturi.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17003198

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!