ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova

16:53 | 28.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. Parteneriatul strategic dintre Republica Moldova și SUA și prioritățile de colaborare pe viitor au fost discutate în cadrul unei întîlniri dintre Prim-ministrul Pavel Filip și Ambasadorul SUA în țara noastră, James Pettit, transmite MOLDPRES citînd Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

La începutul întrevederii, Premierul a subliniat importanța parteneriatului cu SUA și a mulțumit diplomatului american pentru suport, abordare pragmatică și obiectivă. „Sîntem determinați să mergem înainte. Avem o Agendă largă de reforme și contăm mult pe deschiderea și sprijinul SUA pentru a o realiza”, a spus Pavel Filip.

În această ordine de idei, șeful Cabinetului de miniștri a menționat că anul trecut acțiunile Guvernului au fost axate pe gestionarea unei crize, iar în anul 2017 vor fi depuse eforturi considerabile pentru implementarea reformelor prioritare, inclusiv pentru a spori popularitatea Uniunii Europene în rândul cetățenilor. „Cea mai importantă este reforma administrației publice centrale, care a demarat odată cu reforma Cancelariei de Stat. Recent am aprobat și crearea Agenției Servicii Publice”, a adăugat Premierul.

La rîndul său, Ambasadorul SUA în Republica Moldova s-a arătat încrezător că Executivul de la Chișinău va reuși, pas cu pas, punerea în aplicare a tuturor reformelor pentru îmbunătățirea nivelului de trai în țara noastră și a reiterat disponibilitatea țării sale de acorda susţinere în acest sens.

img17003201

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!