ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Banca Națională a aplicat sancțiuni foștilor administratori ai „Moldindconbank”

17:26 | 28.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis, în ședința din 13 aprilie 2017, aplicarea sancțiunii de amendă (între 8 și 10 salarii medii pe activități financiare) față de 11 foști administratori ai băncii comerciale „Moldindconbank” SA. Suma totală a amenzilor constituie 1 719 785 de lei, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al BNM.

Un comunicat de presă al BNM precizează că aplicarea sancțiunilor le-a fost dispusă foștilor administratori pentru încălcarea, în perioada exercitării funcției de administrator, a prevederilor Legii instituțiilor financiare și ale actelor normative ale Băncii Naționale. ”Încălcările se referă, în principal, la nerespectarea de către bancă în activitatea de creditare a cerințelor de prudență privind concentrarea riscurilor, evaluarea și clasificarea activelor, acordarea creditelor grupurilor de persoane aflate în legătură”, se mai spune în comunicatul Băncii Naționale.
 

img17003204

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!