ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a făcut un apel de mobilizare pentru salubrizarea Capitalei

18:25 | 28.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. În după-amiaza zilei de astăzi, Prim-ministrul Pavel Filip a venit cu un apel către locuitorii orașului Chișinău să se implice în activitățile de salubrizare a Capitalei, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

„Vin cu apelul către Dumneavoastră să faceţi ordine în curţile şi ogrăzile unde locuiţi, să scoateţi crengile şi resturile de copaci la prima strada din apropiere, de unde acestea vor fi colectate şi evacuate de echipajele mobile. Să dăm dovadă de solidaritate şi să ieşim împreună la o acţiune de curăţenie generală”, a spus Pavel Filip.

De asemenea, Premierul a mulțumit celor care au participat la intervențiile de salubrizare a oraşului. „Am demonstrat că împreună sîntem o forţă! Atunci cînd sîntem uniţi şi solidari în faţa provocărilor, reuşim să facem faţă situației. Exprim sincere mulţumiri tuturor celor care în aceste zile grele pentru ţara noastră nu au stat de o parte şi s-au implicat activ în înlăturarea consecinţelor calamităţii naturale”, a spus șeful Executivului.

Totodată, Premierul Filip a îndemnat cetățenii să se abțină de la deplasările prin oraş cu transportul auto personal în zilele de sîmbătă şi duminică fără o necesitate strictă, pentru a uşura munca echipelor de intervenţie care vor continua acțiunile de curăţare a străzilor şi a zonelor ce prezintă riscuri.

În acţiunile de salubrizare au fost antrenate peste 3000 de persoane: poliţişti, salvatori, pompieri, carabinieri, soldaţi, pădurari, agenţi economici şi voluntari, care au venit în ajutor autorităţilor. Totodată, au fost implicate peste 100 de mijloace de transport speciale, fiind evacuate peste 2000 de autospeciale încărcate cu resturi de copaci.

img17003208

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!