ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de joi, 4 mai 2017

18:18 | 03.05.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Parlamentul se va convoca în ședință plenară.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

La invitația premierului Pavel Filip, Prințul Principatului Monaco, Albert al II-lea, întreprinde, în perioada 4–5 mai 2017, o vizită oficială în Republica Moldova.

Agenda vizitei include:

Ceremonia oficială de întîmpinare a Prințului Albert al II-lea de către Premierul Pavel Filip.

Ora 12.00, Reşedinţa de Stat, str. Nicolae Iorga, nr. 23;

Notă: Reprezentanţii presei sînt rugaţi să se prezinte în intervalul de timp 11.30-11.50;

Ora 12.10 - Prim-ministrul Republicii Moldova va avea o întrevedere bilaterală cu Prințul de Monaco;

Ora 12.30 - întrevederea în format extins a delegaţiilor celor două state;

Ora 13.30 - ceremonia de semnare a două documente de cooperare bilaterală, urmată de conferința de presă comună a celor doi oficiali;

Ora 14.05 - Prințul Albert al II-lea de Monaco va avea o întrevedere cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu;

Ora 15.50 - delegația monegască va depune flori la Monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfînt din municipiul Chișinău.

***

Academia de Științe a Moldovei (AȘM) invită la conferința științifică internațională ”Republica Moldova în contextul implementării Acordului de Asociere: realități interne și valorificarea experienței internaționale”.

Ora 9.30, la AȘM, Sala Mică, et. II, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, nr. 1.

***

Serviciul Vamal și Misiunea Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina invită reprezentanții mass-media la evenimentul de lansare a studiului asupra procedurilor vamale aplicate în Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti.

Ora 11.00, sala de conferințe a hotelului Jolly Allon, str. Maria Cebotari, nr 37.

***

Reprezentanța Băncii Mondiale în Moldova invită la prezentarea Prognozei economice pentru Moldova „Recensămîntul populației din 2014 și impactul asupra indicatorilor pe cap de locuitor”.

Orele 11.30-13.00, oficiul Băncii Mondiale, str. Pușkin, 20/1.

***

Banca Națională a Moldovei invită la conferința de presă cu temele: „Raportul asupra inflației” și „Situația financiară a sectorului bancar”.

Ora 14.30, Banca Națională, sala mare de conferințe, et. 9, bd. Grigore Vieru nr. 1.

***

Oficiul Național al Viei și Vinului și Proiectul de Competitivitate din Moldova organizează un briefing de presă la care vor fi prezentate rezultatele preliminare ale campaniei de comunicare „Rosés de Moldova”.

Ora 11.00, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, sala de conferințe, et. 4, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt 162.

***

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) ”Viitorul” invită la prezentarea rezultatelor sondajului People Watch, #3, cu tematica ”Relațiile Externe ale Moldovei înțelese de cetățeni”.

Ora 11.00, sala de conferințe a IDIS ”Viitorul”.

***

Centrul Analitic Independent Expert-Grup desfășoară conferinţa de presă cu tema: ”Clasamentul transparenței acționariatelor bancare și rezultatele monitorizării reformelor în sectorul bancar pentru Ianuarie - Aprilie 2017”.

Ora 10.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Sergiu Ostaf, în capacitatea sa personală de membru al Consiliului de Integritate invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Lecţiile de învăţat din experienţa CNI 2012-16 pentru activitatea ANI”.

Ora 13.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Va avea loc Conferinţa ştiinţifică internațională consacrată omagierii a 80 de ani de la naşterea lui Eugen Doga, compozitor, Artist al Poporului, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei.

Ora 11.00, Sala Azurie a Academiei de Ştiințe a Moldovei, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt nr. 1.

***

Va avea loc lansarea ediţiei D.[umitru] Iov, Scrieri (în două volume).

Ora 14.00, Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu”, bd. Ştefan cel Mare și Sfînt, 148.

***

Centrul de Informații Universitare invită reprezentanții mass-media la Ceremonia Festivă de decernare a Burselor de Merit – pentru cei mai buni studenți ai țării.

Ora 18.00, Restaurantul “Mi Piace”, str. Trandafirilor 4.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!