ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Luptătoarea Iulia Leorda a ratat șansa de a obține bronzul la Europene

12:02 | 04.05.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 4 mai /MOLDPRES/. Luptătoarea moldoveană de stil liber Iulia Leorda (53 kg) a ratat ieri șansa de a deveni premiantă la Campionatul European, care se desfășoară la Novi Sad (Serbia), comunică MOLDPRES.

Ea a fost învinsă în primul meci cu scorul 14-9 de viitoarea campioană Vanesa Kaladzinskaya din Belarus, dar a intrat în recalificări. În prima partidă ea ceda cu scorul 2-4 fostei compatrioate Anzhela Dorogan (Azerbaidjan), însă aceasta s-a accidentat și a abandonat concursul. În lupta pentru distincția de bronz Iulia Leorda a fost învinsă cu scorul 2-0 de Maria Prevolaraki (Grecia) și a ocupat locul 5. Acesta-i deocamdată cel mai bun rezultat al membrilor selecționatei R. Moldova la campionat.

Ieri Maxim Perpelița (65 kg) și Nicolae Ceban (97 kg) s-au situat pe locurile 9.

Astăzi se vor încadra în concurs Andrei Perpelița (61 kg) și Evgheni Nedealco (74 kg).

Anterior Denis Balaur (86 kg) a ocupat locul 7, iar Alexandru Chirtoacă – 11.

Din lotul național de lupte libere mai fac parte Mihail Sava (70 kg) și Andrei Romanov (125 kg).

În turneul de lupte greco-romane vor concura Donior Islamov (59 kg), Valentin Petic (66 kg), Valeriu Todercan (71 kg) și Daniel Cataraga (75 kg). Valentin Petic este cel mai tînăr membru al lotului național. Are doar 18 ani.

La lupte feminine vor participa Mariana Cherdivară-Eșanu (58 kg) și Svetlana Saenko (75 kg).

Mihail Sava este premiant la Mondiale. Nicolae Ceban, Andrei Perpelița și Donior Islamov sînt medaliați la Europenele precedente. Campionatul se va încheia pe 7 mai.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17003331

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!