ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a operat modificări la legea privind comerţul electronic

11:20 | 04.05.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 4 mai /MOLDPRES/. Legislativul a operat modificări la legea privind comerţul electronic. Actul va fi publicat mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, relatează MOLDPRES.

Potrivit deputaţilor, modificările permit eliminarea lacunelor existente în cadrul legislativ și normativ național și aplicarea noilor reglementări prin prisma legislației europene. 

Documentul stabileşte principiile de reglementare a comerţului electronic, condiţiile de furnizare a serviciilor societăţii informaţionale, răspunderea furnizorilor de servicii şi a intermediarilor, precum şi principiile de susţinere a cooperării între R. Moldova şi alte state în procesul de furnizare a serviciilor societăţii informaţionale.

De asemenea, actul stabileşte clar faptul că la prelucrarea datelor cu caracter personal furnizorii de servicii sînt obligaţi să respecte regimul de confidenţialitate şi să ia măsuri de protecţie împotriva accesului ilicit, a distrugerii, copierii sau modificării datelor.

Legea va intra în vigoare după nouă luni de la publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, iar în acest termen Guvernul va veni cu propuneri privind ajustarea legislaţiei.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17003334

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!