ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un concert simfonic susţinut de doi pianişti din SUA va avea loc la Filarmonica Naţională

18:45 | 04.05.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 4 mai /MOLDPRES/. La Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chişinău va avea loc mîine, 5 mai, cu începere de la ora 18.00,  un concert simfonic susţinut de pianiştii Alexander Paley şi Peiwen Chen din Statele Unite ale Americii, informează MOLDPRRES.

Ei vor fi acompaniaţi de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale, dirijată de Mihail Agafiţa, Artist al Poporului.  În program:  muzică de Vladimir Ciolac – „Poem festiv”,  Fr. Liszt – Concertul pentru pian şi orchestră nr. 1 şi Concertul pentru pian şi orchestră nr. 2, Carl Czerny – Concert pentru pian la  patru mîini.

Tot mîine, la 18.30, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” va avea loc spectacolul „Douăsprezece scaune” de Ilf şi Petrov, la Teatrul Naţional „Eugene Ionesco” -  spectacolul „O istorie foarte simplă” de Maria Lado şi la Teatrul Naţional „Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul „Puştoaica de la etajul 13” de Mircea M. Ionescu.

Sîmbătă, la 18.30, Teatrul Naţional „Eugene Ionesco” prezintă spectacolul „Oscar și tanti Roz” de Eric-Emmanuel Schmitt, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”, la 18.00 – spectacolul „Filumena Marturano sau divorţ în stil italian” după Edurardo de Filippo şi Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov”, la 18.00 – spectacolul „Lysistrata sau oraşul femeilor” după Aristofan. În aceeaşi zi, la 18.00, la Teatrul „De pe strada Trandafirilor” va fi jucat spectacolul  „Salcîmul alb” de I. Dunaevski.

Duminică, la ora 12.00,  la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei va fi vernisată expoziția de machete statice „Scale Models Expo Chișinău 2017”, în colaborare cu modeliștii din Republica Moldova.

În aceeaşi zi, la ora 18.00,  la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” va avea loc concertul de gală ”Eugen Doga: 80 de primăveri”, iar la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” – spectacolul  „Aveţi ceva de declarat?”  după George Feydo şi la Teatrul Naţional „Eugene Ionesco”, la 18.30 – spectacolul   „Falstaff” de William Shakespeare.

Tot duminică, la ora 18.00, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” va găzdui un concert festiv dedicat Zilei Europei. Evenimentul este organizat de Ambasada României în R. Moldova și Ministerul Culturii şi se desfășoară în cadrul turneului internațional al laureaților Concursului național de compoziție și interpretare muzicală „Mihail Jora”.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!