ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de vineri, 5 mai 2017

18:58 | 04.05.2017 Categorie: Agenda

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon va avea o întrevedere bilaterală cu Prințul Principatului Monaco, Albert al II-lea.

După întrevedere se va desfășura un briefing.

Ora 9.00, Reședința de Stat, str. N. Iorga, 23.

***

Parlamentul se va convoca în ședință plenară.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Prim-ministrul Republicii Turcia, Binali Yildirim,  va întreprinde, în perioada 5-6 mai, o vizită oficială în țara noastră.

Programul vizitei oficiale a Premierului turc în Republica Moldova include:

Vineri, 5 mai:

Ora 14.35 – ceremonia oficială de întîmpinare a Premierului Turciei, Binali Yildirim, de către Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip (Reşedinţa de Stat, str. Nicolae Iorga, nr. 23).

Notă: Reprezentanţii presei sînt rugaţi să se prezinte în intervalul de timp 14.00-14.25 pentru verificări.

Ora 14.45 – Premierii celor două state vor avea o întrevedere bilaterală.

Notă: Direcția comunicare și protocol a Guvernului va realiza imagini protocolare pe care le va pune la dispoziţia instituţiilor mass-media.

Ora 15.15 - fotografie de protocol comună a celor doi Prim-miniştri, urmată de ședința în format extins a delegațiilor Republicii Moldova și Republicii Turcia.

Notă: Reprezentanţii mass-media vor putea lua imagini protocolare de la şedinţă.

Ora 16.00 – ceremonia de semnare a documentelor bilaterale. Ulterior, Prim-ministrul Pavel Filip și Premierul turc, Binali Yildirim, vor susține o conferință de presă.

Ora 16.35 – ceremonia de inaugurare a complexului Ambasadei Republicii Turcia în Republica Moldova. La eveniment participă premierii celor două state (mun. Chișinău, str. Alexei Mateevici, nr. 55).

Notă: Reprezentanții instituțiilor mass-media vor avea acces pe întreaga durată a ceremoniei.

Ora 17.30 – Prim-ministrul Republicii Turcia va avea o întrevedere cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Ora 18.40 – Prim-ministrul Republicii Turcia va avea o întrevedere cu speakerul Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu.

***

La invitația Premierului Pavel Filip, Prințul Principatului Monaco, Albert al II-lea, întreprinde, în perioada 4-5 mai, o vizită oficială în R. Moldova.

Agenda vizitei include:

Vineri, 5 mai:

Ora 09.00 – Întrevederea Prințului de Monaco cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Ora 10.00 – Prințul Albert al II-lea va întreprinde o vizită la Universitatea de Stat din Moldova (mun. Chișinău, str. Alexei Mateevici, nr. 60, blocul central al USM, Sala Senatului).

Ora 11.10 – Premierul Pavel Filip și Prințul de Monaco se vor întîlni cu echipa de copii a Clubului de fotbal Zimbru (mun. Chișinău, stadionul Zimbru, str. Butucului, nr. 1).

***

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, va avea o întrevedere cu Alteţa Sa Regală,  Principele Radu al României.  

Ora 16.00, Sala Rotundă a Primăriei.

***

La Chișinău se va desfășura Forumul Național al Asociațiilor Femeilor Antreprenoare din domeniul Agriculturii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Ora 10.30,  hotelul Jolly Alon,, str. M. Cebotari, 37.

***

În cadrul Zilelor Libertății Presei, Asociația Presei Independente (API) organizează o masă rotundă cu genericul „Starea critică a presei scrise din Moldova”.

Ora 14.00, hotelul Jolly Alon.

***

Primăria municipiului Chişinău, de comun cu Oficiul Stării Civile organizează celebrarea nunţilor de aur pentru 16 cupluri din capitală. De asemenea, pentru prima dată în municipiu, un cuplu va sărbători jubileul de 70 de ani de la înregistrarea căsătoriei, sau nunta de platină.  

Ora 9.00, Oficiul Stării Civile, str. Maria Cebotari, 1.

***

În perioada 5-7 mai, la Centrul de Excelență în domeniul TIC – TEKWILL din campusul universitar Rîșcani, Universitatea Tehnică a Moldovei organizează tradiţionala Expoziţie a lucrărilor studenţeşti „Creaţia deschide Universul-2017”.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Prim-ministrul Republicii Turcia, Binali Yildirim, va întreprinde, în perioada 5-6 mai, o vizită oficială în R. Moldova.

***

La invitația Prim-ministrului Pavel Filip, Prințul Principatului Monaco, Albert al II-lea, efectuează, în perioada 4-5 mai, o vizită oficială în R. Moldova.

(Editor M. Jantovan)